Lundagergaard
Dyrker jordbær, kartofler, ærter, kål og rabarber
—— Lundagergaard dyrker 4 hektar jordbær.
JORDBÆR
Der plantes nye jordbærplanter hvert år, da planterne skal have et år til at gro til i. Der plukkes på jordbærplanterne i to år og der skabes derved et flow i nye og gamle planter.
Vi dyrker seks sorter Flair, Rumba, Sonata, Malling, Florence og Malwina som er typisk danske jordbær. De forskellige sorter modnes over tid, så der gennem hele sæsonen er jordbær.
Pt. arbejder vi på, at dyrke en del af jordbærproduktionen i tunneler. Dette vil forlænge jordbærsæsonen ca. en måned i både begyndelse og slutning.
Alle vores jordbær håndplukkes fra solen står op, til de bestilte varer er plukket.
—— Lundagergaard dyrker 4 hektar kartofler.
KARTOFLER
Kartoflerne lægges i februar/marts afhængigt af vejrforholdene.
Vi graver de første kartofler op i maj og sæsonen løber til september. De resterende kartofler graves op og sælges i løbet af vinteren.
Vi dyrker primært to sorter. Solist som er den tidlige kartoffel og derefter Gala.
Vores kartofler bliver gravet op dagligt i højsæson.
På Lundagergaard har vi etableret et vaske/skrælleri, vi kan således og tilbyde vaskede / grydeklare kartofler.
—— Lundagergaard dyrker 15 hektar ærter.
ÆRTER
De første ærter sås i februar/marts afhængigt af vejrforholdene. Ærterne kan plukkes fra sidst i maj og sæsonen slutter i august.
Vi dyrker to sorter. Avola som er den lille og tidlige sort og derefter Utrillo, som er en stor og fyldig ært.
Vores ærter håndplukkes dagligt i højsæson.
—— Lundagergaard dyrker 15 hektar kål.
KÅL
Kålene plantes i april og maj og skæres fra august til november.
Vi dyrker hvidkål, rødkål, savoykål, rød og violet grønkål.
Kålene skæres dagligt i højsæson efter ordre.
De resterende kål skæres og gemmes på lager, til salg i vintermånederne.
—— Lundagergaard dyrker 0,8 hektar rabarber.
RABARBER
Disse passes og plejes før og efter sæson.
Rabarbernes sæson er fra april til september og bliver trukket ved ordre.